30. mai 2023 arrangerer Nidaros Brukshundklubb 2 timers kurs/foredrag om anatomi og treningslære.

Det er nyttig for alle hundeeiere og bli litt mer bevisst på hundens anatomi. Grunnleggende kunnskap i anatomi skal kunne anvendes til å forstå kroppens normale funksjoner. Hundens anatomi varierer i stor grad fra hunderase til hunderase, kanskje mer enn hos noen annen dyreart. Allikevel finnes det grunnleggende fysiske likheter som er identiske mellom alle hunder, fra den bitte lille chihuahuaen til den store irske ulvehunden.

Noen stikkord av det vi skal snakke om er hundens eksteriør, bevegelsesmønster, muskler, knokler og ledd. Deretter kommer vi til å gå over til treningslære. Vi går gjennom hvordan vi kan tilrettelegge treningen for våre hunder på best mulig måte, og hvordan vi holder hundene sunne og sterke lengst mulig. En sterk kropp er gjerne en sunn kropp! Hunder må som oss mennesker også bygges opp for å kunne tåle mer belastning over tid, og vi må legge til rette for dem. Oppvarming og nedtrapping, eksteriørets betydning for treningen, hvordan trening kan gi bedre prestasjoner i hverdag og konkurranser.
Dette er noen av emnene vi tar for oss i dette foredraget.

STED/VARIGHET

Foredraget gjennomføres ved Hoeggen skole (øvre inngang), og har en varighet på 2 timer fra klokken 19.00 – 21.00.

PRIS

kr. 100,- for medlemmer
kr. 150,- for ikke-medlemmer

INSTRUKTØR

Instruktør Gro Anett Myklebust, NKK Trinn 1.

PÅMELDING

For å komme direkte til påmelding, trykk her → PÅMELDING
Påmelding er økonomisk bindende for alle våre kurs og arrangement.
Hunder må være vaksinerte.
Påmeldinger registreres fortløpende etter først til mølla prinsippet. Vi tar forbehold om tilstrekkelig deltakelse til å holde kurset.
Dersom du har spørsmål om kurset, kan du sende e-post til kurs@nidarosbhk.no.