Det er kjekt å ha en hund som kommer når du roper på den, blir liggende igjen når du ønsker det og ikke stormer bjeffende mot døra når svigermor ringer på. Alle begynner med å lære hunden grunnleggende ferdigheter. Noen velger å gå på kurs med hunden og avslutte med bronsemerkeprøve.

Så er det noen som velger å gå videre. Lydighet er en egen konkurransegren innenfor hundesporten. Det kom nytt konkurranseprogram i 2022. Det konkurreres i klassene LP1, LP2, LP3 og FCI 3 (internasjonal klasse). Vanskelighetsgraden stiger for hver klasse. For å få opprykk til en høyere klasse, må man oppnå en oppgitt poengsum innen gitte kriterier.

Nidaros Brukshundklubb har ekvipasjer i alle klasser.

Arrangementer

Nidaros BHK arrangerer normalt 2-4 offisielle lydighetsprøver i året. I tillegg arrangerer vi fire uoffisielle lydighetsstevner. Hvis man deltar på tre av disse, er man også med og konkurrer om å bli årets cupmester. Cupen er åpen for alle, og det er deltakelse i alle klasser. Klubbmesterskapet i lydighet arrangeres på høsten som en del av cupen.

På tirsdager har vi felles treninger på banen vår på Stavsøra for de som er interessert i konkurranselydighet.

Lettere å få norsk lydighetschampionat

Det kreves tre ganger certifikat i LP klasse 3 på lydighetskonkurranse i Norge under tre forskjellige dommere. I tillegg kreves minst en gang Good på utstilling i et av de nordiske land etter at hunden har fylt 15 måneder.

Certifikat tildeles de to beste hundene med 1. premie i LP klasase 3, som ikke allerede er NLCH eller «full-certet».