Foto: Elin Hagestande

Rallylydighet er en sport hvor relasjonen mellom hund og fører står i fokus. I rally har man lov til å rose hunden underveis, og en glad og fornøyd hund verdsettes. Man kan konkurrere i fire klasser i rallylydighet; klasse 1, klasse 2, klasse 3 og Elite. Vanskelighetsgraden øker fra klasse til klasse, og man må oppnå en fastsatt poengsum for å rykke opp til neste klasse. Det finnes nå til sammen 106 skilt fordelt på de fire klassene. I klasse 1 er det kun klasse 1 skilt, men i klasse 2 er det skilt både fra klasse 1 og 2 osv. Slik at i Elite er det skilt fra alle klassene. En rallybane består av mellom 15-20 skilt, og mellom skiltene skal hunden gå enten i lineføring (klasse 1) eller fri ved fot (øvrige klasser). På skiltene står det hvilken øvelse hund og fører skal utføre og banene blir lagt opp forskjellig fra gang til gang. Rallylydighet er til for alle raser og individer, og er en fantastisk måte å aktivisere hunden sin og bygge en god relasjon mellom hund og eier.

Rallylydighet har ikke vært så lenge i Norge. Norsk rallylydighetsklubb ble grunnlagt i 2005. Da fikk vi norsk regelverk og norske skilter. Sporten har imidlertid blomstret i Norge, og her i Trøndelag har den også vokst raskt. Spesielt etter det ble registrert som godkjent konkurransegren i NKK i 2012 vokste interessen for sporten.

Vi håper at rallylydighet skal fortsette å vokse og glede mange både hunder og førere fremover. Velkommen på treninger, kurs og stevner!

Samspill – glede – holdninger

Nytt regelverk fra 1.1.2023: Regler for rallylydighet

Følg oss gjerne på facebook: https://www.facebook.com/groups/343246032486936/