Nidaros Brukshundklubb er en hundeklubb for alle – uansett rase, mål og ambisjoner. Det vil derfor være naturlig at vi satser på , og tilrettelegger for, et bredt kurstilbud i klubben. Målet med klubbens kurstilbud vil være å tilby kurs til alle former for ”utdannelse” – alt fra familiehund / turkammerat, til konkurransehunder innefor flere sektorer.

Kurskomiteen har ansvar for de kurs som handler om grunnopplæring av hund.

  • Valpekurs
  • Grunnkurs / hverdagslydighetskurs
  • Bronsjemerkekurs /nybegynnerkurs i lydighet
  • Temakurs
  • Instruktørkurs

I tillegg arrangerer komiteene kurs innenfor egne sektorer:

  • Agilitykurs
  • Brukshundkurs
  • Lydighetskurs
  • Rallylydighetskurs

Kursene er organisert slik at flere av dem bygger på hverandre. Det betyr at uansett hva din hund  skal bli ”når den blir stor”, anbefaler vi alle å starte med en god grunnopplæring av hunden sin.

Vi bruker instruktører som har stor kompetanse på hund. Vi bruker offisielt godkjente instruktører fra NKK (Norsk Kennel Klubb). Klubben er så heldig at den har medlemmer som innehar forskjellige trinn innenfor flere sektorer, både Trinn I, Trinn II (agility, bruks og lydighet), og Trinn III (bruks og lydighet). Innefor den utdannelsen ligger det føringer for at man må ha både teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter med hund, både egne og andres. For å lese mer om denne utdannelsen kan man gå inn på www.nkk.no – aktiviteter – kurs/utdanning – terminliste kurs.

Innenfor vårt kurskonsept, og med utgangspunkt i utdannelsen til våre instruktører, underviser vi etter ”prinsippene om forsterkning”, og når vi driver med utdanning av hund, jobber vi med utgangspunkt i positiv forsterkning. Vi skiller også mellom oppdragelse, og opplæring, og veileder våre kurselever hvordan de skal lære sin hund forskjellen på ”rett og galt”, sosialisere den, og prege den på en slik måte at hundeholdet blir slik man hadde sett for seg i utgangspunktet. Viktige ting på veien mot en lydig og harmonisk hund som man på sikt kan ferdes med der man måtte ønske, uten å være til sjenanse for andre.

Du er velkommen til å ta kontakt med kurskomiteen gjennom vårt kontaktskjema til høyre (under på mobil).

Send gjerne med ditt telefonnummer i mailen, og vi tar kontakt så fort vi får anledning