Nidaros Brukshundklubb er hundeklubb for alle – uansett rase, mål og ambisjoner. Derfor satser vi på, og legger til rette for, et bredt kurstilbud i klubben. Målet med klubbens kurstilbud er å tilby kurs til alt fra familiens nye valp, familiehunden og turkameraten, til konkurransehunder innenfor flere grener.

Mange kurs bygger på hverandre. Uansett hva din hund skal bli ”når den blir stor”, anbefaler vi alle å starte med en god grunnopplæring av hunden din.  Med grunnopplæring mener vi bl.a. valpekurs, kurs i hverdagslydighet og nybegynnerkurs i lydighet (bronsemerkekurs).

Våre instruktører har stor kompetanse på hund. De er godkjente instruktører fra Norsk Kennel Klubb. Klubben er så heldig å ha medlemmer som innehar forskjellige trinn innenfor flere sektorer, både Trinn I, Trinn II (agility, bruks og lydighet) og Trinn III (bruks og lydighet). Vi har også instruktører med godkjenning fra Norsk Rallylydighetsklubb. I utdannelsen ligger det føringer for at instruktørene må ha både teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter med hund, både egne og andres.

I vårt kurskonsept, og med utgangspunkt i utdannelsen til våre instruktører, underviser vi etter ”prinsippene om forsterkning” som for eksempel rose og belønne adferd som vi ønsker. Vi skiller også mellom oppdragelse og opplæring, og lærer kurselever hvordan de skal lære sin hund forskjellen på ”rett og galt”, sosialisere den og prege den slik at hundeholdet blir godt for alle. Viktige ting på veien mot en lydig og harmonisk hund som kan ferdes med der du ønsker uten å være til sjenanse for andre.

Du er velkommen til å ta kontakt med klubben via kontaktskjemaet. Legg gjerne med ditt telefonnummer hvis du vil snakke med oss, og vi tar kontakt så fort vi får anledning.