Nidaros Brukshundklubb er hundeklubb for alle – uansett rase, mål og ambisjoner. Derfor har vi et bredt kurstilbud i klubben. Målet med klubbens kurstilbud er å tilby kurs til alt fra familiens nye valp, familiehunden og turkameraten, til konkurransehunder innenfor flere grener.

Uansett hva din hund skal bli når den blir stor, anbefaler vi alle å starte med en god grunnopplæring. Med grunnopplæring mener vi bl.a. valpekurs, valp og unghundkurs, hverdagslydighet, gå pent i bånd og innkalling, god kontakt og fokus, samt bronsemerkekurs. Valpekurset er beregnet for valper opptil 6 måneder. Mange er usikre på hvor tidlig valpekurset kan tas. Vårt svar er så snart den føler seg trygg i sitt nye hjem, typisk 1 – 2 uker etter at du har hentet valpen fra oppdretter.  Bronsemerkekurset avsluttes med en prøve basert på NKK’s regler og dømt av en autorisert instruktør fra klubben. Bronsemerkekurset er et meget godt utgangspunkt med tanke på spesialkurs og fellestreninger i disiplinene som vi har i klubben.

Vi tilbyr innføringskurs og videregående kurs i lydighet, rallylydighet, agility og brukshundgrenene spor, felt, rundering og brukslydighet. Dessuten holder vi korte temakurs på utvalgte øvelser som f.eks. fri ved fot, innkalling og apportering.

Alle nye kurs annonseres i klubbens kursplan. Kursplanen har linker til kursbeskrivelser.

Kursene holdes i Nidaroshallen (oppvarmet hundehall), på klubbens baner på Stavsøra eller andre egnede plasser. Vi tilbyr både kveldskurs, kurs på dagtid og helgekurs.

Vi får støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø til de fleste kurs.

Våre instruktører har stor kompetanse på hund. De er godkjente instruktører fra Norsk Kennel Klubb. Klubben er så heldig å ha medlemmer som innehar forskjellige trinn innenfor flere sektorer, både Trinn I, Trinn II (agility, bruks og lydighet) og Trinn III (bruks og lydighet). Vi har også instruktører med godkjenning fra Norsk Rallylydighetsklubb. I utdannelsen ligger det føringer for at instruktørene må ha både teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter med hund, både egne og andres.

Du er velkommen til å ta kontakt med klubben via kontaktskjemaet. Legg gjerne ved ditt telefonnummer hvis du vil snakke med oss, og vi tar kontakt så fort vi får anledning.