Besøksvenn med hund i Trondheim Røde Kors?

Besøkshundene besøker ensomme på helsehus. Vi har veldige gode erfaringer med at slike besøk kan gi enormt mye glede og mange fine øyeblikk mellom hund og eier. Her følger informasjonen om kursene og de vurderingene man må gjennomgå i forkant: 

Besøkstjenesten i Trondheim Røde Kors inviterer nå til nytt kurs for nye besøkshunder for besøk i Trondheim. Kurset går over to helger, og det er viktig at du kan stille på begge kurshelgene samt forhåndsvurderingen. 

 

 

Viktig før du melder deg på:

Det er også viktig at de som gjennomfører opplæringen er kjent med forventningen fra Røde Kors om at de skal gå på besøk i ett år, ca to ganger per måned. Besøkene vil skje på helsehus og helse- og velferdssenter i Trondheim. 

Du må være fylt 18 år og hunden skal være minst 2 år innen kurset er slutt. Øvre aldersgrense på hunden er 9 år. 

Les ellers nøye vedlegget Viktig informasjon til deg som vil bli besøksvenn med hund. 

 

Før du kan melde deg på kurs må du som eier gjennomføre et intervju og en forhåndsvurdering av hunden. 

Intervju med eier uten hunden tilstede : På intervjuet vil du få informasjon om hva besøksvenn med hund går ut på og hva som kreves av kursing. Vi vil høre om dine forventninger til å bli besøksvenn med hund. Intervju foregår på teams eller ved oppmøte og avtales på mail til camilla.gerhardsen@redcross.no.  Ta med vedlegget Egenerklæring til dette møtet eller send inn i forkant av forhåndsvurderingen. 

 

Forhåndsvurdering: Det vil foregå en forhåndsvurdering for å undersøke hund og førers forutsetninger for å gjennomføre og bestå utdanningen. Datoer er 2.-3. Mars kl. 12-17. Det betyr at man i løpet av denne helga booker seg på en «time» i løpet av denne helgen. Det tildeles plasser på Besøksvenn med hund kurs i etterkant av forhåndsvurderingen. Mer info om dette på infomøte. I etterkant av forhåndsvurderingen vil det også bli nødvendig å skaffe en helseattest til hunden. Mer info om dette kommer. Hvis denne datoen ikke passer, blir det også satt opp en kveld for slik vurdering. 

 

Når er kurset? 

Kursdatoene er to helger i april (lørdag og søndag): 

13-14 April og 27.-28. April – 10-17 alle dager. 

Sted: Røde Kors huset, Nardoveien 4 b. Rommene nede i sokkel.  NB: Det er viktig at alle fire dagene gjennomføres for å bli godkjent. Kursinstruktører er; Inger- RuthGerda Wellendorf og Therese Berger. 

 

Hvis du ikke er frivillig i Røde Kors fra før, må du også ta et kurs som heter Startkurs for nye frivillige. Det er et obligatorisk kurs for alle nye frivillige som gir en introduksjon til Røde Kors, førstehjelp og psykososial førstehjelp. Kurset kan tas som e-læring eller som et klasseromskurs og må tas innen du er ute i aktivitet. Du må også være registrert som frivillig i Røde Kors. 

 

Bare ta kontakt om du lurer på noe mer!

 

Mvh Camilla Gerhardsen