Dette kurset er nå fulltegnet

 

Rallykomiteen inviterer til helgekurs i rallylydighet med Ina W. Eriksen 12. – 14. august 2022

 

TEMAER I KURSET

Følgende temaer er planlagt i kurset:

– Nytt regelverk i rallylydighet (fra 2023)

– Mental trening for hundeførere

– Grunnferdigheter

Hovedmålet med kurset er å gjøre deltakerne trygge på det nye regelverket med nye momenter og grunnferdigheter samt bli bedre rusta til å håndtere konkurransenerver, bedre treningsplanlegging og kommunikasjon med hund.

Kurset deles i to grupper: en for klasse 1 og 2 og en for klasse 3 og elite.

 

Tidspunkt:

Fredag 12. august fra kl 18.00 – 21.00: Alle klasser:  Felles teori (uten hund)

Lørdag 13. august:

kl 09.00 – 12.00: Klasse 1 og 2

kl 13.00 – 17.00: Klasse 3 og Elite

 

Søndag 14. august:

kl 09.00 – 12.00: Klasse 3 og Elite

kl 13.00 – 17.00: Klasse 1 og 2

Totalt: 3 timer teori og 7 timer praksis for begge gruppene.

 

Sted

Praksisen lørdag og søndag holdes på klubbens bane på Stavsøra.

 

Pris

kr 1.700 for medlemmer av Nidaros Brukshundklubb og kr 2.100 for ikke-medlemmer.

 

Litt informasjon om Ina – fra Ina:

“Fra ung alder har jeg hatt hund i familien og trent både lydighet og agility med flere av familiens hunder – men de siste 7 årene er det rallylydighet som har stått i fokus. Ingen av hundene har noen særlig merittliste å vise til, men sammen har vi det gøy! Det er dette som er det viktigste for meg – å ha det gøy sammen med hunden sin.

Jeg er opptatt av samspillet mellom hund og eier, og hvordan vi kan trene oss selv og hundene våre til å kunne gjøre ting sammen som er lystbetont og hyggelig for begge parter. Jeg har stor tro på at forståelsen av hundens språk og en oppdragelse av hunden som innebærer nøkkelordene konsekventhet, rettferdighet og forståelse er grunnlaget for et godt hundehold. Vi som hundeeiere må lære oss å se, tolke og forstå hundens språk. De kommuniserer med oss hele tiden – det gjelder bare å se det. Å øke kunnskapen om hundens måte å kommunisere mener jeg er veien for et godt samarbeide. Når vi i tillegg lærer oss å håndtere eget stress og konkurransepress oppnår vi resultater sammen.

Som person motiveres jeg sterkt av andres glede og at de lykkes med de målene de har satt seg og hjelp med de utfordringer de måtte ha i sitt samarbeid med hunden. I min rolle som instruktør opplever jeg å få mange gode tilbakemeldinger fra mine kursdeltakere på at jeg er med på å hjelpe dem til å lykkes og at de føler seg sett og ivaretatt.

Jeg er instruktør og rallylydighetsdommer, samt talenttropp og landslagsleder 2019-2021 for rallylydighet. Jeg brenner for å hjelpe andre til å bli gode og er opptatt av å jobbe grunnarbeid slik at en får et godt grunnlag av ferdigheter for både fører og hund. Jeg er opptatt av rettferdig hundetrening. Krav satt etter ferdighetsnivå, og kunsten av god timing og ikke minst å kunne skynde seg langsomt mot et mål. Mine kurs er tuftet på dette grunnlaget og for meg er det viktig at du som hundefører går hjem med litt flere verktøy i boksen etter endt kurs hos meg.”

 

Påmelding

Påmelding er økonomisk bindende. Hunder må være vaksinerte. 

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er et nybegynnerkurs. Dere bør ha deltatt på et nybegynnerkurs i rallylydighet eller på annen måte satt dere inn i skilter og øvelser.

Påmeldinger registreres fortløpende etter først til mølla prinsippet. Maks 6 deltakere pr gruppe. Vi tar forbehold om tilstrekkelig deltakelse til å holde kurset.

For påmelding: Send e-post til rally@nidarosbhk.no

I e-posten skriver du følgende:

Hundefører:

Navn og adresse, telefonnummer, e-postadresse

Hund:

Navn, rase, kjønn, alder, nivå, (Klasse 1-2 eller Klasse 3-elite) eventuelt andre viktige opplysninger.

Når du har fått plass kommer det en egen e-post om dette, med kontonummer for innbetaling av kursavgiften.

Nærmere opplysninger om hvor teorien holdes, hva du skal ha med etc kommer i egen e-post, ca en uke før kursstart.

Dersom du har spørsmål om kurset, kan du sende e-post til rally@nidarosbhk.no.

For rallykomiteen – Eva Hemmingsen