Foto: Ronny Lauten

Foto: Ronny Lauten

Årets Nidarosekvipasje Bjørnar Strand og Kustmarkens Bari, har vunnet The Challenge for 2. år på rad. Ekvipasjen representerer klubben på en fremragende måte. De har deltatt i «verdens tøffeste brukshundkonkurranse», som samler omlag 50 ekvipasjer til start. Konkurransen går over to dager, der de 15 beste ekvipasjene, etter at 1000m rundering med fire gjenstander, feltsøk 50×50 m, taptapport, lydighet, pinnefelt 30×30 m og fellesdekk med skudd er gjennomført får gå spor. Sporet er omlag 4 – 5 km langt og har en liggetid på ca 6 timer før man starter. I sporet ligger 20 små gjenstander ( den minste på 2 cm lengde og diameter på 3 mm). Ekvipasjen kom gjennom på topp, med bla full pott i runderinga, 12 av 15 småpinner og kom inn med 19 av 20 sporpinner.

 

 Bjørnar Flønes tildeles Årets Nidarosing for sitt engasjement som agility-instruktør, driver av sommersesongens «Internkonkurranser» i agilty, sitt trofaste bidrag i agilitykomiteen og sin aktive deltakelse som utøver i agility. At Bjørnar er så aktiv selv i en så «godt voksen» alder gir inspirasjon til oss andre!
Bjørnar har gjennomført utallige nybegynner-kurs i agility og bidratt sterkt i rekrutteringen til sporten. Han har også fulgt opp ekvipasjer videre som instruktør på treningsgrupper i flere år, samt gledelig delt av sin kunnskap med de som har trent på banen samtidig med Bjørnar.
Internkonkurransene som Bjørnar har organisert hver andre mandag de siste 11 år i sommersesongen, har lagt til rette for at nybegynnere kan konkurrere på linje med erfarne ekvipasjer og at de enkelt kan bli kjent med andre i agilitymiljøet. De motiveres til å bidra aktivt i banebygging, tidtaking, skriving osv. Internkonkurransen er en stor suksess og har hjulpet mange ekvipasjer i gang med stevnedeltakelse.
I agilitykomiteen har Bjørnar vært en uvurderlig støtte gjennom mange år og har som kasserer sørget for at komiteens økonomi alltid er på stell! Bjørnar stiller alltid opp på møter, dugnader, stevner og andre arrangementer og det er tydelig at han brenner for agility og Nidaros Brukshundklubb.
Det står for øvrig respekt av at Bjørnar fortsatt (ref. alder) konkurrerer aktivt i agility med 2 hunder og deltar ikke bare på lokale stevner, men også på stevner både sør- og nord i landet.
Bjørnar har,  som i andre sesonger,  også gjennom siste sesong utmerket seg positivt, ut over det som forventes i sin innsats for klubben. Han går ut av agilitykomiteen i år og det hadde vært veldig hyggelig å kunne gi han denne annerkjennelse for hans mangeårige innsats.