Velg Side

NKK vil utarbeide anbefalinger for aktiviteter

NKK vil utarbeide anbefalinger for aktiviteter

NKK vil nå utarbeide anbefalinger for aktiviteter etter at det i dag kom en veiledning og anbefaling om idrettsaktivitet fra Helsedirektoratet

Helsedirektoratet påla 12. mars kl 14 at alle kultur- og idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs er forbudt. Dette betyr at alle aktiviteter, uavhengig av antall deltakere, måtte innstilles.

I dag, 1. april, har Helsedirektoratet kommet med en veiledning og anbefaling til hvordan forbudet skal forstås. Veilederen kan leses her.

Alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i gruppe overholdes.

Det betyr at nå vi er sammen bør vi ikke være mer enn 5 personer samlet og vi bør holde en fysisk avstand på minst 2 meter mellom oss. Avstanden gjelder både innad i gruppen og til andre personer.
Bruk av utstyr og garderobe tillates ikke.

 

Dette sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Den viktigste oppgaven for alle er å bidra til å hindre spredning av koronaviruset under våre aktiviteter. De klubber og forbund som tilrettelegger for aktivitet må også påta seg ansvaret for å passe på at aktiviteten for barn og unge skjer innenfor anbefalingene i veiledningen fra Helsedirektoratet, sier administrerende direktør i NKK Torbjørn Brenna.

Norsk Kennel Klub vil nå lage anbefalinger for hvordan klubber og forbund kan tilrettelegge for aktivitet. Vi oppfordrer også til at klubber selv lager egne «koronavettregler» som tilpasses den aktiviteten de ønsker å starte opp, og som viser hvordan aktiviteten tilpasses helsemyndighetenes råd.

May 2024
MTWTFSS
1
2
4
5
6
8
9
10
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
29
30
31
  
< Apr Jun >

Oversikt over kurs

En samlet oversikt over våre kurs finner du her:
Kurskalender